Bebekle Uçak Yolculuğu

İlk uçak yolcuğunu 3 aylık iken yaptığımız ve bu yolculukları iki ayda bir tekrarladığımız düşünülürse anlatacaklarım var demektir.

Hadi başlayalım:
Uçağa binmeden önce ben de her anne gibi birçok araştırma yaptım. Okuduğum bütün yazılar aynı konuya değiniyorlardı. Kalkarken ve inerken basıncın bebeklerimizin kulaklarında oldukça fazla hissedildiği bu nedenle ağlama krizine girebilecekleri herkesin ortak noktasıydı. Çözüm olarak da emzik, emiyorsa kalkış ve iniş anında emzirme ya da biberonla beslenmeyi sunmuşlardı.
Ben de basınca o kadar odaklanmıştım ki kızımın basınçtan değil de uçaktaki anonstan etkileneceği hiç aklıma gelmemişti.
İlk deneyimimizde peronda beklerken kızım bebek arabasında uyudu. Uçağa binerken dikkatli şekilde kucağıma aldım, uyumaya devam etti. Taa ki uçaktaki anonsa kadar.. O yüksek sesi duyunca ağlamaya başladı. Mamasını hazırladık, emerken tekrar uyudu. Kalkarken sıkıntı yaşamadık uyuduğu için ne zaman ki pilot uçuşla ilgili bilgi vermek için anons yapmaya başladı o an bizde kıyametler koptu. Kızım o sesle irkildi ve sakinleştirmem uzun zaman sürdü. Tam sakinleşti derken bu kez de inişe geçtiğimizin anonsu yapılınca bütün yolculuğumuz ağlama krizleriyle çok zorlu geçti. Aslında eşimle çözümü bulmuştuk fakat hostesler anons sesinin kısılmadığını söylediler. Bize pek inandırıcı gelmedi bu. Dönüş yolunda uçağa biner binmez hostese derdimizi anlattık sağ olsunlar ki anlayışla karşıladılar ve sesi kıstılar biz de  onların sayesinde huzurlu bir yolculuk geçirdik.
İkinci binişinde oldukça stresliydik anonstan etkilenecek mi diye ama biraz daha büyümüş olmasıyla sesten etkilenmedi. Böylece anons macerasından uçuş süresince oyalama kısmına geçiş yapmış olduk.
Eğer yolculuk esnasında bebeğiniz uyursa şanslısınız siz de uyuyup dinlenebilirsiniz. Ama uyumama ihtimaline karşılık hazırlıklı olmalısınız. Sevdiği atıştırmalıklar, oyuncaklar çantanızda olmalı. Renkli bir kitap okuyabilirsiniz yolculuk esnasında resimlerine bakmak hoşuna gidecektir.
Ama bence en önemlisi bebeğiniz ağladığında gerilmeyin çünkü o bir bebek ve bizlerin bile basınçtan etkilendiği sıkıldığı alanda onların da  huzursuzlanmaları çok normal. Ayrıca siz gerilirseniz o daha çok gerilip ağlayacaktır. Sonuca ulaşmayı geçiktirmekten başka bir işe yaramaz gerilmeniz.
Diğer yolcular tepki gösterebilir, hostes aracılığı ile bebeğinizi susturmanızı isteyebilirler. Aldırmayın bu tarz kişilere siz ister misiniz bebeğinizin ağlamasını? Tabi ki hayır! Elinizden geleni yapıp sakinleştirmeye çalışıyorsunuz zaten ama ağlamaya devam ediyorsa yapılacak bir sey yok demektir. Gerilmeyin.
Kızım bir buçuk yaşında yanlış hesaplamadıysam gidiş dönüş 16 seyahat yapmış. Anonslara alıştıktan sonra eğer hastalığı falan yoksa biz hiç sıkıntı yaşamadık.
Dilerim sizler de sıkıntı yaşamadan seyahat edersiniz. O zaman hepinize iyi yolculuklar 🙂

2 Yorum

  • Nesrin

    Biz de uçak seyahati süresince kitap ve oyuncaklarla oyalandık. Fakat kalkış anında altını kirletmesi ve kalkış bitene kadar temizleyememiş olmamız çok komikti. Tam zamanını buldu dediğimiz anlardan biriydi. Uçaktaki alt değiştirme ünitesininin küçüklüğü de çokça zorlamıştı beni. Onun harici problem yaşamadık 🙂

    • Derya ŞİNİKOĞLU

      Zamanlaması harikaymış 🙂 biz daha o tarz bir problem yaşamadık bakalım ilerideki uçuşlarda neler göreceğiz 🙂